Förskolan

Skutan ligger på Djupeskär i Gullberna Park med närhet till havet och skogen vilket ger oss en fantastisk utemiljö för våra barn. Det inbjuder till lek på vår gård och till lärorika upptäcktsfärder i skogen direkt utanför grinden.

En dag på Skutan

En vanlig dag på Skutan varierar efter årstid, väder, veckodag och vilken inspiration våra pedagoger och barn har för dagen – alltid är det något lärorikt, stimulerande och omtyckt på gång.

Förskolan öppnar kl. 06.30. Stunden fram till frukost är det fri lek medan barn hälsas välkomna.

De barn som äter frukost gör det mellan 07.30-08.00ca.
Tisdagar-torsdagar delar vi upp barnen i 2-4 grupper (oftast åldersindelat) för att ha en planerad gruppaktivitet tillsammans med en eller två pedagoger per grupp. Det kan exempelvis vara värdegrundsarbete, temaarbete, gymnastik eller utevistelse.

Till lunch får barnen öva på att ta mat själva, samtala med bordskamraterna, vänta på varandra innan man går från bordet och duka av. Efter lunch är det dags för de små att sova/vila i vagnarna utomhus. De större barnen kopplar av med högläsning eller en tupplur. Sedan är det fri lek eller mer planerad aktivitet innan mellanmålet. Mot slutet av dagen är vi ute om vädret tillåter tills barnen hämtas, senast kl. 17.00 då Skutan stänger.

Förutom utflykter, gymnastik och gruppaktiviteter, firar vi även våra högtider som påsk, lucia, jul och midsommar. Vi uppmärksammar även när barnen fyllt år genom sång och bok.
Kindori

Copyright © 2021 Friförskolan Skutan | Designed by: OnFocus